Clara Cornet

Häpnadsväckande med vit fog och rosa plattor

Feminint, iögonfallande och smart planerat. I Clara Cornets lägenhet i Paris står vit fog och rosa plattor för uppvisningen i det häpnadsväckande badrummet

Clara Cornet är kreativ chef på varuhuset Galeries Lafayette i Paris och en av de mest tongivande rösterna på den franska mode- och inredningsscenen. Mycket små väskor har blivit hennes signaturassesoar, men det finns inget minimalistiskt över inredningen i hennes lekfulla, detaljrika och färgstarka lägenhet i Paris 10:e arrondissement. Här trängs 60-talsmöbler i teak med samtida design och massor av konst.

vit fog och rosa plattor

Clara Cornet har med hjälp av Studio Sur Rue fått ett badrum som både poppar och fyller viktiga funktioner. Hyllor är inbyggda och badkaret kaklat i samma fantastiska mosaik som övriga badrummet.

Vit fog och rosa plattor

Hennes nyrenoverade badrum är gjort av Studio Sur Rue. De har tidigare bland annat skapat effekter med färgad fog på restaurangen Yafo Houmous Deli. Den här gången är fogen vit och de poppiga plattorna står för uppvisningen. De klär inte bara väggar och golv utan också ytan kring handfat och skåp. Även utsidan av badkaret och den inbyggda förvaringen ovanför. En vit fog blir kronan på verket i detta ultrafeminina, uppseendeväckande och kvadratsmarta badrum. Även i köket har Cornet låtit klä bänkskivan i keramiska plattor – här i vitt med mörk fog för ett stramt grafiskt intryck.

Bild: Nicolas Matheus

Projektfakta


Projekt: Badrum
Plats: Paris
Arkitekt: Studio Sur Rue
Årtal: 2020
Omfattning: ca 7 kvm

Läs mer:

Keramik i lekfulla pasteller på Nagatacho
Iögonfallande keramik

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera