Kakelnyheter 2021

Kakelnyheter – vårens vackraste kollektioner

Det blev ju ingen möbelmässa i traditionell mening i år, men det betyder inte att det inte finns spännande kakelnyheter. Tvärtom, flera vackra stenimitationer i grå och ljusbeige nyanser dominerar vårens lanseringar. Några färgstarka kreationer sticker ut och en tredimensionell platta blir garanterat årets snackis.

Oppdal – Interkakel

Den snygga klinkern Oppdal är inspirerad av kvartsitskiffer som bryts strax utanför området Oppdal söder om Trondheim. Bara ett tränat öga kan skilja originalet från den keramiska imitationen. En snygg och tålig klinker som passar lika bra ute som inne. 

nyheter från Oppdal


D Quartzit Pearl – Bricmate

D Quartzit Pearl är en granitkeramik inspirerad av skärgårdens klippor. Ytan har en vacker variation och skiftningar i struktur och mönster, precis som natursten, vilket ger en levande och naturtrogen känsla.

Kakelnyheter från Bricmate


Cáracter – Kakeldax

Plattan Cáracter från Marazzi är förutom riktigt elegant gjord av 40 procent återvunnet material. Den snygga stenimitationen finns i flera kulörer, från ljus grå till varm beige. Dessutom är plattan behandlad med så kallad Puro-teknik, vilket gör den antibakteriell och extra hygienisk.

Kakelnyheter från kakeldax


Primrose – Svenska Kakel

Den rektangulära plattan Primrose från Svenska Kakel är precis så förförisk som namnet antyder. I pastelliga rosa, blå och gröna nyanser bryter den av den gråbeige trenden som dominerar vårens nyheter.

Kakelnyheten Primerose från Svenska Kakel


One – Svenska Kakel

Ännu modigare är den färgstarka och geometriska kollektionen One. Välj mellan rosa och rostiga toner, pastelligt blågrått, stramt svartvitt eller en maxad variant i grönt, rött, blått och beige. Ett blickfång blir den garanterat.

Kakelnyheter från Svenska Kakel – kollektionen One


Brac – Centro

Mutina utmanar för andra gången den keramiska plattans dimensioner med nya kollektionen Brac som formgivits av Nathalie de Pasquier och har skulpturala kvaliteter. Med sin tredimensionalitet påminner kollektionen om Patricia Urquiolas Celosia som lanserades hos samma tillverkare för några år sedan, men med sina grova linjer och starka färger är den mer uppmärksamhetssökande än sin matta, terrakottafärgade föregångare.

Kakelnyheter från Centro


Jämtland – Interkakel

Kalksten från Jämtland är den äldsta kalkstenen i Europa. Interkakels version av jämtlandskalkstenen är i porslinskeramik och går att använda både inne och ute. Plattans grå ton och de karaktäristiska fossilerna gör det svårt att skilja imitationen från originalet.

Kakelnyheten Jämtland från Interkakel


Läs mer

Kakelnyheterna 2020
6 snygga kakelnyheter från möbelmässan

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera