Färgad fog ger fantastisk effekt

En hyllning till det enkla, men samtidigt en lek med färgsättning. I den katalanska vinproducenten Mas Blanch i Jovés gästhus ramar färgad fog in den vita keramiken på ett både stilrent och ombonat vis.

Det spanska arkitektkontoret Raúl Sánchez Archi­tects fick i uppdrag av den katalanska vinproducenten Mas Blanch i Jové att modernisera deras gästhus. Man valde då att öppna upp den lilla anspråkslösa 1960­-talsbyggnaden invändigt och förde på så sätt de två våningarna närmare varandra visuellt. Dess­utom satte man in nya större fönster som tillåter besökaren att njuta av La Pobla de Cérvoles vackra vyer även inifrån huset.

 

Interiör från gästhuset

Vid renoveringen av gästhuset sattes stora fönster in. Nu kan man njuta av La Pobla de Cérvoles vackra vyer även inifrån huset.

Enkel elegans med färgad fog

I kontrast till den strama undervåningen, som präglas av väggarnas cortenplåt och golvens ljusgrå keramiska plattor, står den varma och ombonade övervåningen. Här ligger gästernas sovrum med väggar i ljust trä och individuellt färgsatta badrum. I lila, blått och grönt i klara nyanser ramar fogen in den enkla, vita keramiken och ger varje rum ett eget uttryck. Till det läggs matchande handfat i interiörer som andas både enkel elegans och experimentlusta. Det nyrenoverade gästhuset är både en hyllning till de enkla naturliga materialen och en uppvisning i de finurliga detaljernas potential.

Gästernas sovrum har väggar i ljust trä. Det tillhörande badrummet har dekorerats med lila fog som tillsammans med den vita keramiken ger en elegant känsla.

Här har badrummet fått handfat, inredning och kakelfog i samma varma gröna nyans. Resultatet blir lugnt och stilfullt med en tydlig och stark färgkaraktär.

I det blå badrummet skapar den vilsamma nyansen en lugn experimentell känsla. Bilder: José Hevia.

 

Projektfakta


Projekt: Gästhus
Plats: La Pobla de Cérvoles, Spanien
Årtal: 2019
Arkitekt: Raúl Sánchez Architects
Omfattning: 300 kvm

Läs mer
Välj rätt färg på fogen
Färgad fog i Barcelona-butik

 

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera