Keramiskt kattliv med klös

När projektets fokus var att göra katterna glada blev resultatet en lekvänlig designdröm. Formgivarna på KC Design har prytt golven med rosa keramiska plattor och klätt väggarna med samma nyans. Här trivs människor och djur!

Förra året fick formgivarna på KC Design ett udda uppdrag. En kvinna med tre katter ville inreda sin semesterbostad – och i centrum för designen stod hennes tre fyrbenta vänner. Förutom katternas väl­befinnande var färgen rosa ledordet för trevånings­huset i kustnära Miaoli i norra Taiwan. Väggarna målades med rosa mineralfärg, hyllor i rostfritt stål med roséguldfinish ansluter sig och keramiska plattor i samma färgskala pryder väggar och golv i badrummet och kring ett fristående handfat.

Rosa väggar målade med mineralfärg pryder köket på nedre våningen.

Katternas rum hittas en trappa upp

På första våningen finner man de sociala ytorna, medan hemmets hjärta – katternas rum – hittas en trappa upp. Här finns klätterställningar, stegar, karusell och till och med en gunga. I direkt anslutning till katternas rum, och med öppen planlösning, ligger sovrum och badrum.

Katternas rum är fyllt av stegar och klätterställningar.

Glänsande pärlemor och varmrosa plattor

Badrummets ena vägg pryds av mindre keramiska plattor i pärlemor som glänser ikapp med katternas mässingsfärgade spiraltrappa utanför. Övriga väggar och golv i badrummet pryds av matta, varmrosa rektangulära plattor som knyter an till färgskalan i resten av huset. Samma plattor återfinns sedan kring ett fristående handfat på tredje våningen som fått en något stramare färgskala i grått och trä på väg ut mot takterrassen.

Badrummets ena vägg pryds av mindre keramiska plattor. Bilder: Hey! Cheese.

Projektfakta


Projekt: Semesterbostad
Plats: Miaoli, Taiwan
Årtal: 2019
Arkitekt: KC Design
Omfattning: 144 kvm

Läs även
Rofyllt med rosa
Rosa fog

 

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera