Rutig interiör med effektfull mosaik

När kontorsinredningen matchar innehållet hos den dagliga verksamheten blir resultatet ofta estetiskt extraordinärt. Arkitekterna på Masquespacio mixade effektfull mosaik med plexiglas när de skapade miljön till bokförlaget Rubio.

Parallellt med vurmen för de stora plattorna pågår också ett intresse för de mycket små plat­torna, och för att skapa effekter med mosaik. Spanska Rubio publicerar och säljer läroböcker för barn med fokus på matematik – och vad kan då passa bättre än en helt rutmönstrad interiör? Till det lades neonfärgat plexiglas, en pastellig färgskala, lockande tunnlar, snygga utställningsytor och spel med matematiska utmaningar. Så kliv in i mattebokens rutmönst­rade värld och låt arkitekterna på Masquespacio göra det till en lustfylld upplevelse.

Läs mer
Möbler i mosaik
Rund mosaik på pizzeria i New York

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera