Kaklad inredning ger maxad estetisk effekt

Byggkeramik som en del av inredningen skapar oerhörda visuella effekter. Stora keramiska plattor blir till en matta under köksbordet, kaklade moderna mönster skapar kontraster till äldre detaljer och klinker på golvet delar av ett stort rum.

När du vill skapa en inredning som både är praktisk och som väcker uppmärksamhet är klinker och kakel ett utmärkt val av material. Vi har hälsat på i tre privata hem där keramiska plattor skapar olika funktioner – i Barcelona har ett rombmönstrat keramikgolv lagts in för att förstärka intrycket av de tidstypiska äldre 1900-tals detaljerna. Resultatet blev starka kontraster med moderna inslag och ett golv med en tydlig referens till den spanska formtraditionen. I Hongkong används keramiska plattor för att definiera rumsligheten i den öppna planlösningen och i Sankt Petersburg pryds golvet under köksbordet av stora plattor i vinrött. Följ med in och inspireras!

En äldre lägenhet i Barcelona har fått ett modernt kontrasterande keramikgolv.

I lägenheten i Hongkong förstärker det keramiska golvet rumsligheten.

En matta av glänsande vacker keramik ligger under bordet i Sankt Petersburg.

Läs mer
Färgstark keramik
Kaklat golv i Barcelona
Kaklat golv sätter stilen

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera