Rosa plattor när butiken blir stiligt multifunktionell

När allt fler handlar på nätet behöver butikerna fylla en större funktion än att bara vara en plats för handel. I Miami har modeföretaget inrett sin butik som en arena för konst och musik, prytt med en disk klädd i rosa plattor.

Det internationellt hyllande och i år Kasper Salin-nominerade arkitektkontoret OMA med Rem Koolhaas i spetsen har inrett en butikslokal i Miami åt klädföretaget Off-White, som ska möta de nya behov som uppkommit när inköpen i allt större utsträckning äger rum på nätet. Vilken roll fyller den fysiska butiken idag, frågade sig arkitekterna. Svaret blev att butikslokalen ska vara ett multifunktionellt utrymme, som dels kan visa kläder men som också kan bli en arena för evenemang, föreläsningar, konst och musik. Vi gillar naturligtvis särskilt den snygga disken som klädd i rosa plattor står i centrum för den avskalade och multifunktionella interiören.

Fler fina butiker här
Butik med badtema
Keramik i Barcelona

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera