Kakel som studentkonst

Trista studentkorridorer är ett minne blott. På spanska universitetet skiner keramiska plattor som konstverk och det färgskinande golvet ger en rejäl dos designenergi. Att studera har nog aldrig känts såhär snyggt.

Få av oss har samma minnen av våra studentbostäder som de som bor på University Residence Resa San Mamés i Bilbao kommer att ha. Här har arkitekterna på Masquespacio skapat ett färgstarkt boende fullt av lekfulla detaljer. För att hålla budgeten nere har man bland annat valt att lämna betonggolvet naket och tegelväggarna exponerade. De keramiska plattorna har man dock inte sparat på. De klär väggar, rumsavskiljare och sittmöbler och blir ett blickfång, nästan ett konstverk, på de väggar där de fått utgöra en blank kontrast till det matta teglet.

Läs mer här
Färgstarkt kakel i skola
Arkitektritat kakel

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera