Kontrastrikt och effektfullt

Tiden då kontorshotell var inrett med rader av vita skrivbord och ljusrör i taket är över. Vi inspireras av Note Design Studios projekt i London där keramiken har en central roll och nyanser i en lågmäld färgskala skapar arbetsro.

När Note Design Studio inredde kontorshotellet Summit House i London för ett par år sedan imponerade de på uppdragsgivaren The Office Group genom att med varsam hand renovera art deco-byggnaden med keramisk fasad till ett modernt kontorshotell med inspiration från Swedish Grace och den nordiska klassicismen. När TOG:s nästa kontorsbyggnad, ett sexvåningshus i West End, skulle renoveras gick uppdraget därför återigen till Stockholmsbyrån.

Inredning med visuella överraskningar
Den här gången var utmaningen att skapa ett modernt och inspirerande kontorshotell i en 1930-talsbyggnad som var långt ifrån så uppseendeväckande som det tidigare projektet. Lösningen för Note blev att själva stå för effekterna i en kontrastrik interiör. Inredningen präglas av en mängd visuella överraskningar som en välvd glasvägg och enstaka inslag av starka färger i en i övrigt varm, lågmäld och återhållsam färgskala.

Eftersom ytorna ska användas av många var kraven höga på hållbarhet i materialvalen. Tillsammans med stål och glas spelar keramiken en central roll och klär allt från väggar och golv till rumsavskiljare och sittmöbler.

Fotograf Simon Bevan.

Projektfakta


Projekt:  DouglasHouse
Plats: London
Årtal: 2020
Arkitekt: Note Design Studio

Läs mer här
Kaklat på Alma
Klinker på kontoret

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera