Milano designvecka 2021

Äntligen var det dags för en ny designvecka i Milano. Ansiktsmaskerna var på, avstånden hölls och vaccinationspassen visades upp, samtidigt som nyheter visades upp på mässan och visningar hölls. Den samlade trenden var tydlig. Färg, mönster och mer vågad form är det vi vill omge oss med framåt.

Milano var första stora designland att öppna upp sin mässa efter pandemin. Den 4:e till 10:e september hölls Supersalone, en mindre version av den betydligt större Salone de Mobile-mässan, även kallad för världens största möbelmässa. Cirka 400 utställare var på plats, montrarna var mindre och besökarna färre, men stämningen var positiv och folk var glada över att vara igång igen. Inne i centrala Milano hölls visningar och events i showroooms och utställningslokaler. Utan ansiktsmask och ett digitalt vaccinationspass kom man inte in någonstans. Väl inne på de olika utställningarna var inspirationen mer färgrik och vågad än på många år.

Här visar vi några favoriter från årets nyhetsskörd:

Hos Hermès Home visade man upp en maxad mönstermix. Stora linjer och färgstarka former fyllde gigantiska uppbyggda husfasader.

 

I Mutina Ceramics showroom var nyanserna hos byggkeramiken finstämda och milda. Den vackra utställningen var ett samarbete med designern Konstantin Grcic.

Lekfullhet och nytänkande detaljer i användningen av kaklet gick som en röd tråd genom hela installationen hos Mutina Ceramics.

 

Cedit Ceramiche d’Italia bjöd in till en kaklad visning av exklusiva kollektion ”Hotel Chimera”. Unika mönstrade plattor lyste upp hela kvarteret.

Platta från kollektionen ”Hotel Chimera” av Cedit Ceramiche d’Italia.

 

I Scavolinis monter på mässan använde man sig av ett glimrande kakel, som en uppdaterad variant av det vita standardkaklet.

Läs mer här
Kakel i träimitation
Färgstark keramik

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera