Rustik elegans

En äldre lokal i Holland fylldes med keramik i varma nyanser som tillsammans med interiören i trä bildar en gästinbjudande känsla. Resultatet av att blanda innovativt med tradition är hos baren Bonnie en lyckad kombination.

Holländska Studio Modijefsky arbetar gärna med keramik. I deras portfolio finns många restauranger, butiker och privatbostäder där det keramiska materialet fått en framträdande roll. När den 119 år gamla institutionen Café Bos i centrala Amsterdam behövde renoveras gick uppdraget till det lokala arkitektkontoret. I somras stod baren, som numera heter Bonnie, klar.

Med en varsam inställning till byggnaden och lokalen har man tagit fasta på den gedigna träinteriören, den luftiga känslan som kommer med nivåskillnaderna och de välvda fönstren mot gatan. Bland de moderna inslagen, som spelar en avgörande roll i att ge den anrika baren en samtida känsla, finns keramiska plattor i saffransgult och himmelsblått som löper längs väggar, golv och pelare. De får sällskap av ännu fler plattor i djuprött, svart och vitt som skapar vackra mönster. Representerade på samtliga tre våningsplan bidrar de varmgula plattorna till att länka samman lokalen visuellt i en interiör som lyckas hitta en fin balans mellan tradition och innovation.

ü

Bild Patrick Schüttler

Projektfakta


Projekt: Dough Pizza
Plats: Perth
Årtal: 2020
Arkitekt: Ohlo Studio
Omfattning: 200 kvm

Läs mer
Storslaget storformat
Rosa fog

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera