Lera 2 2021

Läs Lera 2 2021 här!

I vinternumret av Lera spanar vi in kreativa sätt att använda sig av keramik som inredning. Vi möter också formgivaren Anna Lerinder som via sina konstnärliga gestaltningar utforskar keramikens gränser och så tittar vi närmare på skivor med naturstenskänsla, ett allt vanligare val hos den medvetna konsumenten. Allt detta plus mycket mer!

I Lera 2 2021 undersöker vi hur keramik kan användas som en del av inredningen. Stylisten Josefin Tolstoy skapar stilleben som visar vår längtan efter ting och taktila avtryck som får oss att känna mer, till följd av den tid då vi levt åtskilda.

Vi tittar närmare på den moderna kyrkan i keramik, belägen i Porssgrun i Norge, som byggdes efter att dess äldre förlaga brann ner. Espen Surnevik är arkitekten bakom projektet vars ledord varit att både rikta blicken bakåt och samtidigt skapa en byggnad med en nutida funktionalitet. Vidare inspireras vi av restaurang Cinnamon i Dublin, ett pastellfyllt projekt inrett med en stor dos lekfullhet och fantasi. Trevlig läsning!

Läs tidigare nummer av Lera här!

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera