Böljande former

Keramik som fyrkantiga plattor är endast ett litet användningsområde. I Huesca i Spanien har arkitektkontoret Masquespacio använt sig av det mångsidiga materialet för att skapa en böljade form på den inredda restaurangens golv.

Det spanska arkitektkontoret Masquespacio arbetar gärna i keramik. När de fick i uppdrag att inreda restaurangen Pukkel i Huesca i nordöstra Spanien ville de skapa en taktil inredning som talar till alla sinnen. Nyckeln till det, och en referens till restaurangens hälsoprofil, blev att låta naturliga material och växtlighet dominera det visuella intrycket. Terrakotta pryder väggar och golv och i ett ovanligt grepp har arkitekterna kombinerat oglaserade och glaserade plattor i mönster som likt tjocka penseldrag på golvet skapar rum i rummet.

Läs mer
Konstnärlig utsmyckning i nyrenoverad simhall
Retro-romantiskt spa

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera