Flytande kubism

En lek med byggkeramik i milda pastellnyanser som svävar fram uppåt väggar och golv. Det blev resultatet när arkitekterna på Bureau tog sig an inredningen på det nyrenoverade spaet i Schweiz.

Det schweiziska designteamet Bureau har använt sig av en harmonisk form av colour blocking när de renoverat och skapat inredningen till spaet Floating Realities i Genève. Pastellfärgade plattor i rosa, blått och gult svävar fram som kuber på väggar och golv och projektets ledord har varit att i den 190 kvadratmeter stora lokalen skapa en flytande plats för både kropp och sinne, en plats där inredningens lugnande effekt och spaets behandlingar tillsammans blir en plats för tyngdlöshet.

Lokalen är indelad i tre sektioner, en reception med lounge, ett avkopplingsrum och ett behandlingsrum med tre separata kurbad. De ljusa pastellnyanserna på klinker och kakel är valda för att de enligt designteamet hjälper till att skapa en överföring från den kroppsliga världen in i den själsliga upplevelsen av att flyta fritt i varma saltvattenskar.

Även övrig inredning som förvaringshyllor och vilstolar har fått samma harmoniska färgsättning. Resultatet är en plats där keramiken är helt central och både ger en ombonad känsla och en tydlig rumsstruktur.

Foto Dylan Perrenoud

Projektfakta


Projekt: Floating Realities
Plats: Genève
Årtal: 2020
Arkitekt: Bureau
Omfattning: 190 kvm

Läs mer
Storskaliga planer
Summan av mosaikdelarna

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera