Två stilfulla boktips inom arkitektur

När vintern fortfarande har sitt grepp om naturen inspireras vi av boken där arkitekterna ritar ett hus åt sig själva och en skildring av konstnären vars keramiska utsmyckningar ses som moderna än idag.

I Gert och Karin Wingårdhs fjärde bok i serien Wingårdhs villor Äggdal får vi följa med när två av landets mest kända arkitekter ritar ett hem åt sig själva i ett gammalt föreningshus på halvön Tofta i Bohuslän. Utgiven hos Bokförlaget Langenskiöld.

Boken Wingårdhs villor Äggdal, utgiven hos bokförlaget Langenskiöld.

Ett av konstnären Birgit Ståhl-Nybergs (1928– 1982) mest kända verk är den keramiska utsmyckningen i Akalla tunnelbanestation i Stockholm. Boken Det nya modet skildrar hennes liv och konstnärskap med texter av konstnären själv, Sara Lidman och Mikael Nyberg. Bokförlaget Arena.

Boken Det nya modet, utgiven hos Bokförlaget Arena.

Läs mer
Två boktips inom arkitektur
4 böcker du inte får missa

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera