Fantasifullt och modernt

En lokal med tre stora fönster fick en ökad rumslighet när den delades in i färgzoner. Rosa, blått och grönt pryder de olika delarna i hamburgerrestaurangen och resultatet blev att lokalen både känns större och mer ombonad.

Efter att spanska Masquespacio inrett restaurangkedjans Buns omskrivna restaurang i Milano, fick de även uppdraget att göra deras nytillskott i Turin. Den här gången var det lokalens tre stora fönster som blev inspirationen till arkitekternas grundtanke. Varje fönster är inrett i en egen färgzon så att förbipasserande får olika visuella upplevelser beroende på var de står.

Keramiken syns tydligt i hela lokalen och plattor i rosa, blått och grönt används på väggar och möbler. Mörk fog bidrar till en stramare kontrasterande känsla och inredningen bjuder på flera lekfulla detaljer, till exempel badstegar som leder in gästerna till den blå färgzonen, den öppna restaurangdelen där keramik ramar in hela ytan som en gigantisk stor bassäng och även pryder de etagebyggda sittplatserna.

I den rosa färgzonen finns mer avdelade matplatser och i den gröna tas gästernas beställningar emot. De tre pastellnyanserna bildar tillsammans med materialen stål, keramik och glas en stilfullt modern och samtidigt avslappnad miljö för mat och social samvaro.

Foto Gregory Abbate

Projektfakta


Projekt: Bun Burgers
Plats: Turin
Årtal: 2021
Arkitekt: Masquespacio
Omfattning: 120 kvm

Läs mer
Böljande former
Skyskrapa i färgnyanser

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera