Randig färgglädje

En äldre lokal i England fick sig ett ordentligt färgtillskott med keramiska plattor i sprakande färger. Resultatet är en restaurang som väcker uppmärksamhet och som syns på långt håll.

I en före detta slaktarbutik i den engelska sta­den Hull huserar numera en glatt inredd kinesisk streetfood­restaurang med namn Bingting. Det stora renoveringsprojektet antogs av inredningsar­kitekten Sam Buckley vars ledord i arbetet har varit att skapa en inbjudande, modern och överraskande miljö, men ändå behålla originaldetaljer som golv och väggutsmyckningar från lokalens ursprungliga inredning.

Keramiska plattor i gult, rosa, blått och vitt pryder väggar och serveringsområde och är även en hommage till den föregående butiken. Det gula taket lyser upp och ger energi och det rosa golvet ger en ombonad och varm känsla. Resultatet av projektet är en restaurang som inte går att passera utan att titta in genom dess fönster, samtidigt är lokalen färgmässigt välbalanserad och ger en lugn stund till besökande matgäster. En modern och poppig färgskala mixad med äldre engelsk stiltradition.

Projektfakta


Projekt: Bingting
Plats: Hull, Storbritanien
Årtal: 2021
Arkitekt: Sam Buckley
Omfattning: 36 kvm

Läs mer
Böljande former
Rustik elegans

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera