Stilfull pool med granitkeramik

Det harmoniska poolområdet ligger riktigt och latar sig precis vid havet. Och med underhållsfria plattor i nordiskt stilfull granitkeramik blir ledigheten ännu längre. Dessutom håller materialet sig lika snyggt år efter år. En bra investering både för klimatet och plånboken.

Med en utsikt från första parkett över Östersjön, vid en privat villa i Saltsjöbaden utanför Stockholm ligger det stilrena poolområdet i lugn harmoni tillsammans med omgivande natur och den närliggande skärgårds­miljön. Tanken vid skapandet av denna rofyllda plats var att den skulle kunna leva ett rätt självständigt och underhållsfritt liv, vilket gjorde att materialvalet föll på granitkeramik, ett tåligt material som håller sig vackert år efter år och är både slitstarkt och frostsäkert.

I detta fall är det plattan Norr­vange Beige, 20 mm, med kalkstenskänsla som använts. En platta som även har en halksäker yta, vilket gör den lämplig för utomhusbruk och för miljöer som balkonger, altaner, trädgårdar och andra områden där trä, betong och natursten tidigare har använts.

Inredaren Pella Hedeby har med hjälp av möbler, inredning och växter gett området den sista touchen. Hon ger sin syn på att arbeta med kakel och klinker.

– I mitt arbete använder jag mig gärna av kera­mik både interiört, i badrum och på större ytor som golv, och exteriört. Det är fint att kunna följa upp med samma material och känsla både invändigt och utvändigt. Plattan Norrvange gör sig väldigt bra tillsammans med möbler och detaljer i trä.

Vad ville du skapa för sorts miljö?

– En härlig känsla som både är kontinental och harmonisk. Det vackra stenmönstret passar bra in i vårt nordiska formspråk och kompletterar arkitek­ turen och omgivningen på ett naturligt sätt.

Fördelar med att använda sig av keramiska plattor?

– De är enormt tåliga och lätt att hålla rena. Resultatet blir både stilrent och naturtroget.

Projektfakta


Projekt: Poolområde
Plats: Saltsjöbaden, Stockholm
Årtal: 2021
Arkitekt: Bricmate
Omfattning: 200 kvm

Läs mer
Bassänger i keramik som bord
Keramik på uteplatsen

Få alla nummer av Lera och/eller Plattform i brevlådan och ett digitalt nyhetsbrev.

Jag vill prenumerera gratis

Teckna en gratis prenumeration på tidningarna Lera och Plattform och vårt digitala nyhetsbrev till arkitekter.

Ja tack, jag vill prenumerera