Kakelpodden

I vår podcast Kakelpodden intervjuar vi intressanta personer och tar upp aktuella branschfrågor. Vi pratar om  produktnyheter, bjuder på trendspaningar och mycket annat.
Här nedan kan du lyssna på alla avsnitt.

 

#6. 2020-09-17
Här får vi en trendspaning av två experter. Vi pratar även om BKRs kvalitetsöveryner och möter med både en kvalitetskonsult och ett företag som fått besök för en översyn. Dessutom pratar vi golv- och väggkonstruktioner som alltid är ett hett ämne. Mycket nöje!

Temaavsnitt 2020-09-07 Stora plattor
I detta avsnitt tar vi tag i användandet av stora plattor. Alltifrån planering av underlag till utförande och vilka hjälpmedel som finns att tillgå för att underlätta hanteringen av plattorna.

#11. 2020-08-19
I detta avsnitt pratar vi med två av våra verifierare, Nathalie tar upp några frågor om den nya appen samt berättar om de nya ID-korten och du får lära dig mer om det viktiga ABM07.

#10. 2020-06-17
I detta avsnitt tipsar två konstnärer om sommarfix, vi berättar om BKRs nya app som släpps i dagarna, och du får expertkunskap om Konsumenttjänstlagen. Dessutom blir det förstås veckans kompis och mycket mer.

#9. 2020-05-14
För att förbättra kommunikationen mellan plattsättare och kakelbutiker låter vi många röster från bägge sidor tipsa varandra om vad som går att förbättra. Dessutom reder vi ut microcementens vara eller icke vara samt tar nästa kliv på behörighetstrappan. Och så klart hör vi Byggkeramikrådets vd, Ralf Jerad avslöja en riktigt kul nyhet.

 

#8. 2020-04-16
Vi hör före detta förbundskaptenerna Hans Chrunak och Tommy Söderberg avslöja vem som myntade det klassiska uttrycket. Även trummisen Ian Haugland i hårdrocksgruppen Europe dyker upp och bjuder på avslappningstips i detta garanterat coronafria avsnitt.

Temaavsnitt 2020-03-26
I detta temaavsnitt gör vi en djupdykning i ämnet tillskjutande markfukt. Representanter från tätskiktsleverantörer och BKR reder ut vad som gäller.

# 7. 2020-03-11
I det här avsnittet tittar vi närmare på olika verktyg och hjälpmedel som underlättar för dig i ditt arbete som plattsättare. För att du ska må bra är det viktigt att skydda dig mot t.ex. skador vid tunga lyft och mot kvartsdamm. Här får du råd och tips. Dessutom får du höra om en ny tabbe i ”Veckans kompis” och får senaste nytt om vad som händer på rådet.

#6. 2019-02-11
I detta avsnitt djupdyker vi i ämnet flytspackel med fall. Vilken teknik använder man, temperaturer, torktider, hur mycket ska det luta enligt rådande branschregler
med mera. Vi får höra experter, plattsättare och i ”Veckans kompis” får vi höra gotlänningen Roger. Dessutom berättar vi hur du kan vinna 20 000 kronor och titeln ”Årets plattsättare”!

#5. 2020-01-17
I årets första avsnitt träffar vi plattsättaren Filip när han möter en potentiell kund. Vi träffar även kundmötesexperten My och några andra plattsättare som berättar om sina erfarenheter. Veckans kompis-historia hämtar vi denna gång från Helsingborg.
Dessutom berättar VD Ralf Jerad vad som är på gång hos Rådet. Mycket nöje!

#4. 2019-12-17
Hur rengör man keramik på rätt sätt? I detta avsnitt frågar vi proffsen om detta. Dessutom pratar vi med några arkitekter hur de tänker kring de riktigt stora plattorna, får en ny kul ”veckans kompis”-historia och mycket mer.

#3. 2019-11-27
Vad är KAF respektive PER? Vi reder ut vad lägesförhållandet är mellan dem. Vi träffar plattsättare från olika delar av landet. Vi går till grunden med en ytterst vanlig fråga och dessutom får vi höra om en klassik tabbe i ”Veckans kompis”.

#2. 2019-11-06
Kanske har du hört uttrycket “satt platta sitter” tidigare? I “Veckans kompis” hör du varifrån det kommer. Johan Sandberg, vd på Kakeldax, och Jay Lindgren, vd på Kakelspecialisten, har varit på världens största kakelmässa i Bologna i Italien. Vi får bla höra dem berätta om kommande trender. Dessutom får du även höra experten Daniel Olsson besvara en vanligt förekommande fråga samt Byggkeramikrådets vd Ralf Jerad summera höstmötet i Göteborg.

#1. 2019-10-09
Vi åker ut och träffar handlare och specialister i sina miljöer, däribland några morgonfikande plattsättare som tycker till. Ralf Jerad, vd för Byggkeramikrådet som står bakom podden berättar vad vi kan förväntas höra framöver. Och så hugger vi tag i ”Veckans kompis” och ”Veckans fråga” samt gör en trendspaning inför år 2020.

Behöver du tips och råd! Ladda ner användbara dokument i vårt arkiv.

LÄR DIG MER NU