Fördel kakel och klinker

Fördel kakel och klinker

I tusentals år har keramiska plattor uppskattats för sina otroliga egenskaper. Visste du till exempel att keramiska plattor är:

Slitstarka

Keramiska klinkerplattor är hårda och tål sand och grus från såväl husdjur som barn. De tål även stilettklackar och det finns ingen risk för tryckmärken. Plattorna ser lika bra ut efter 100 år som efter 10 dagar.

Kakel -underhållsfritt

Underhållsfria

Många andra golvmaterial är känsliga och kräver olika former av löpande underhåll. Så är det inte med kakel och klinker, de är mycket enkla att sköta om. Med vanlig städning så håller du keramiken i bra skick.

Kakel - allergivänligt

Allergivänliga

Kakel och klinker är ett idealiskt val för alla med allergier. Plattor fångar nämligen varken smuts eller bakterier och kvalster. Den enda smuts är den på ytan som enkelt kan torkas bort.

Vattentåligt

Vattentåliga

Keramik har använts i 1000-tals år på grund av sin motståndskraft mot vatten och fukt. Det finns helt enkelt inget i keramiken som kan ruttna, mögla eller åldras. Inte konstigt att keramik finns i nästan varje badrum, kök och tvättstuga.

Brandsäkra

Brandsäkra

Under tillverkningsprocessen bränns plattorna vid så hög temperatur att de sedan är brandsäkra. Plattorna släpper heller inte ut vare sig giftiga kemikalier eller gaser under en brand.

Lättstädade

Lättstädade

Med vanligt ljummet vatten och en disktrasa håller du dina plattor rena och fina från smuts och fläckar. Vid extrema fall kan du även komplettera med lite milt rengöringsmedel.

Färgsäkra

Färgsäkra

När du väljer kakel och klinker kan du vara säker på att färgen är sig lik år efter år. Keramik är nämligen färgäkta och ändrar inte utseende av solens UV-strålar.

Perfekt för golvvärme

Perfekta för golvvärme

Klinker är en förstklassig värmeledare om du har golvvärme och ger sköna, varma golv i till exempel badrum. Glöm golv som knarrar eller spricker och luktar skumt.

Mångsidiga

Mångsidiga

Keramiken finns idag i en mängd olika färger, storlekar och texturer. Så oavsett om du vill ha känslan av kalksten, granit, marmor, trä, betong eller metall så finns det en platta för dig.

Tidlösa

Tidlösa

Kakel har funnits i många tusen år och kommer att finnas i många tusen till. Det golv du lägger idag kommer dina barnbarns barnbarn att kunna gå på i framtiden.

Behöver du tips och råd! Ladda ner användbara dokument i vårt arkiv.

LÄR DIG MER NU