Byggkeramikrådet och Nordbygg/Stockholmsmässan med stöd av Sveriges Arkitekter inbjöd i augusti 2019 till arkitekturtävling för studenter om utformningen av ett besökscafé vid Nordbygg 2021.

Vinnare och två hedersomnämnande är nu utsedda och på Sveriges arkitekters hemsida presenteras samtliga 14 tävlingsbidrag och namnen på personerna bakom alla bidragen samt att du kan också ladda ner juryutlåtandet med fullständiga utlåtande för samtliga förslag,

https://www.arkitekt.se/tavling/vinnare-utsedd-i-tavling-nya-ogon-pa-byggkeramik/.

 

Grattis till vinsten – Fanny Tersmeden, Johannes Henriksson och Oscar Landing från UMA med sitt bidrag ”Bind ihop bandet”!

 

Uppdaterad information om Nordbygg:

Nytt datum för Nordbygg blir 20-23 april 2021!

Vad gäller uppförandet av Caféet ligger planerna kvar att det kommer byggas och finnas på plats under Nordbygg. Eventuellt byggs caféet upp tidigare än inför själva mässan och vi uppdaterar informationen om detta här när vi vet mer. För mer information om Nordbygg se vidare på nordbygg.se

I samband med Nordbygg arrangeras den återkommande ”Nya ögon på” – en nationell tävling öppen för alla arkitektstudenter. Materialen som står i fokus för tävlingen skiftar från gång till gång, och nu har turen kommit till byggkeramik, det vill säga kakel och klinker.

Byggkeramikrådet anordnar sedan 2010 studenttävlingen ”Kakeltävlingen” som efter att ha vilat ett år får en nystart i och med samarbetet med Nordbygg.

Tävlingsuppgiften i Nya ögon på byggkeramik har gått ut på att konstruera ett café i byggkeramik. Det vinnande förslaget kommer nu att byggas upp på Stockholmsmässans entrétorg i samband med Nordbygg. Samtliga förslag kommer att presenteras i en utställning under Nordbygg.

Vinnaren belönas med en prissumma på 25.000 kr och både vinnare samt hedersomnämnda kommer också att bjudas in till ett program med studiebesök till Cersaie, världens största byggkeramikmässa i Bologna, Italien i samarbete med Byggkeramikrådet.

Mer information om Nordbygg kan du läsa på  www.nordbygg.com

För mer information, kontakta:
Katarina Silfverswärd Wintzell, kommunikationsansvarig på Byggkeramikrådet, 070-587 56 70, katarina@bkr.se

Peter Söderberg, projektchef Nordbygg, 08-749 43 93, peter.soderberg@stockholmsmassan.se

Behöver du tips och råd! Ladda ner användbara dokument i vårt arkiv.

LÄR DIG MER NU