Byggkeramikrådet och Nordbygg/Stockholmsmässan med stöd av Sveriges Arkitekter samarrangerar tävlingen Nya ögon på Byggkeramik.

Tävlingen som vill inspirera kring, och lyfta fram, kakel och klinker i arkitekturen är öppen för alla arkitektstudenter i Sverige.

I samband med Nordbygg, 21-24 april 2020, arangeras den återkommande ”Nya ögon på” – en nationell tävling öppen för alla arkitektstudenter. Materialen som står i fokus för tävlingen skiftar från gång till gång, och nu har turen kommit till byggkeramik, det vill säga kakel och klinker.

Byggkeramikrådet anordnar sedan 2010 studenttävlingen ”Kakeltävlingen” som efter att ha vilat ett år får en nystart i och med samarbetet med Nordbygg.

Tävlingsuppgiften i Nya ögon på byggkeramik går ut på att konstruera ett café i byggkeramik. Det vinnande förslaget kommer sedan att byggas upp på Stockholmsmässans entrétorg i samband med Nordbygg.

Nu är tävlingsuppgiften släppt på Sveriges Arkitekters  hemsida http://www.arkitekt.se  och tävlingen pågår fram till 29 november. Vinnaren utses i början av nästa år. Vinnaren får 25 000 kronor och sitt förslag uppbyggt full skala på Nordbygg. Dessutom bjuds hen på en studieresa till Cersaie, världens största byggkeramikmässa i Bologna.

Mer information om Nordbygg kan du läsa på  www.nordbygg.com

För mer information, kontakta:
Katarina Silfverswärd Wintzell, kommunikationsansvarig på Byggkeramikrådet, 070-587 56 70, katarina@bkr.se

Peter Söderberg, projektchef Nordbygg, 08-749 43 93, peter.soderberg@stockholmsmassan.se

Behöver du tips och råd! Ladda ner användbara dokument i vårt arkiv.

LÄR DIG MER NU