Senaste nytt om hur byggkeramikbranschen påverkas av Coronaviruset Covid-19.

Det faktum att de viktigaste produktionsländerna inom vår bransch tillhör de som drabbats hårdast av virusets framfart och av de åtgärder som respektive lands myndigheter måste vidta, innebär att vi måste räkna med en stor påverkan på leveranskapaciteten den kommande tiden. Här nedan listar vi de senaste nyheterna allt eftersom de kommer.
Här kan du läsa allmän information om Coronaviruset

English version

27 mars. Information om tillfälliga bestämmelser

På tillväxtverkets hemsida hittar du som är företagare samlad information om tillfälliga lagar och bestämmelser i samband med Covid 19. Länk till sidan.

27 mars. Senaste nytt om leveranssituationen från Europa

Inga nya datum eller nedstängningar har aviserats men med tanke på utvecklingen i Spanien är det nog bara en tidsfråga innan produktionen stoppas även där. Vad vi också kan se är att transportsystemen från de värst drabbade länderna i Europa  också påverkas vilket förstås adderar till leveransproblemen.
Än så länge har dock de svenska leverantörerna lager och kan i stort sätt klara alla leveranser.

Från entreprenörshåll hör vi att det än så länge rullar på hyfsat men att främst privat/ konsumentmarknaden har börjat skjuta fram eller avbeställa planerade arbeten.

23 mars. Italien stänger fabriker

Enligt leverantörskällor har som en följd av Coronaviruset Italiens regering bestämt att från den 26/3 till den 5/4 stänger keramikfabrikerna sin tillverkning och sina leveranser. Detta innebär förstås stor risk för avbrott och förseningar av leveranser till byggprojekt på den svenska marknaden.
Troligen står Spanien näst i tur för liknande åtgärder.

23 mars. Nytt datum för Nordbygg fastlagt

Nordbygg har som tidigare meddelats skjutits upp p.g.a. Coronaviruset och nu har man fastslagit att mässan genomförs den 29/9 till den 2/10. Här kan du läsa mer.

 

Behöver du tips och råd! Ladda ner användbara dokument i vårt arkiv.

LÄR DIG MER NU